Blog 

Bruiloft - Hellevoetsluis

Door het coronavirus moesten Shannen en Nick hun geplande bruiloft in een tuin uitstellen naar volgend jaar. Ze benaderden mij of ik hun wettelijk huwelijk wilde vastleggen. In de vesting van Hellevoetsluis maakten we eerst wat foto's. Ik heb dit stel eerder voor mijn lens mogen hebben voor een loveshoot en ik kan je vertellen dat dit echt een feestje is! De liefde straalt van dit bruidspaar af maar ook de lol die zij samen hebben. Dit leverde dus volop spontane plaatjes op! Na de fotoshoot was het heel bijzonder dat ik als enige met het stel mee mocht het gemeentehuis in. De trouwambtenaar vertelde over hun relatie en Nick mocht ter plekke vertellen waarom hij graag met Shannen zou willen trouwen. Prachtig en recht uit het hart! Na het jawoord knuffelden ze elkaar eens even stevig en verplaatsten we ons naar buiten. Een kleine groep familie en vrienden mocht getuige zijn van het uitwisselen van de ringen. Dit deden ze buiten zodat iedereen dit moment mee kon maken, heel slim bedacht! Na wat foto's verplaatsten ze zich naar restaurant Fortezza in Hellevoetsluis om met elkaar te lunchen. 

Deze dag was een mooi voorbeeld dat liefde sterker is dan de vreemde tijd waarin we leven. Bruidsparen die op zoek gaan naar mogelijkheden om hun liefde toch te kunnen bezegelen en vieren. 

Gefeliciteerd Mr en Mrs van Dijk, wat mooi dat ik hier onderdeel van mocht zijn!

Ondernemersshoot - Brouwersdam

Lisette heb ik leren kennen toen zij meewerkte als bloemist aan een van mijn styled wedding shoots. Een leuk weetje is dat Lisette ook mijn eigen prachtige bruidsboeket van pioenrozen heeft verzorgd. De haarband op de foto heeft ze zelf gemaakt van gipskruid, hoe creatief! 

Pas geleden zette ik haar op de foto op het mooie strand van de Brouwersdam. Het was die dag ontzettend heet, maar toen wij 's avonds afspraken stond er een heerlijk verkoelend windje aan zee. Het licht was prachtig en de lichte kleuren van de outfit van Lisette maakte het plaatje compleet. Ik merk dan weer dat het zo belangrijk is dat alle facetten samenkomen voor mijn lichte stijl: locatie, kleding en natuurlijk licht. De fotoshoot was ontzettend ontspannen en gezellig. We raakten niet uitgepraat en hebben erg gelachen. Van zo'n fotoshoot kom ik dan ook vol enthousiasme en energie thuis!

Ondernemersshoot - Wassenaar

Op een mooie lente avond spraken Simone en ik af bij de Wassenaarse Slag. Simone is ook fotografe en had nog geen professionele foto's van zichzelf zodat ze zich kon gaan laten zien op social media. Ik werd helemaal blij van haar outfit omdat deze lichte kleding ideaal is voor mijn lichte stijl. Een combinatie van de juiste locatie, kledingstijl en het licht zorg ervoor dat deze stijl helemaal kloppend is.

Tijdens het gouden uurtje hebben we foto's gemaakt. Eerst bij de duinen en daarna op het strand. Het was nog best koud daar, maar dat mocht de pret niet drukken!

Styled wedding shoot - Ouddorp

Vorig jaar organiseerde ik mijn eerste styled wedding shoot. Een styled shoot is een samenwerking van ondernemers uit de trouwbranche om bruidsparen inspiratie te laten opdoen voor hun bruiloft. Ik vond dit zo ontzettend leuk om te organiseren en uit te voeren dat ik besloot het dit jaar weer te doen.

We begonnen de dag met een ceremonie setting en taart moment bij Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht in Ouddorp. Daarna hebben we bij deze trouwlocatie buiten gefotografeerd. Het was mooi weer en de trouwlocatie zit op loopafstand van het strand dus konden we ook daar foto's maken.

Ik wil de volgende leveranciers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze styled shoot:
Locatie - Fletcher Hotel-Restaurant Duinzicht
Styling - Happy Weddings
Videografe - Chantal Creative Productions
Modellen - Marlies & Jack
Jurk - Bruidjes & Meer
Sieraden - DRKS
Taart - Talitha Grace
Bloemen - Lisette Bouwense
Handlettering - Letters By Berg

Loveshoot - Soester Duinen

Renaud kreeg deze loveshoot cadeau van Dorien voor zijn verjaardag. Wat een origineel idee! Dorien vertelde dat ze (net als heel veel andere stellen) eigenlijk alleen maar selfies hebben van samen dus leek dit haar een heel leuk idee. 

Een loveshoot is echt even een momentje van samen. Telefoons aan de kant en de focus op elkaar. Niet stijf samen in de camera kijken, maar vooral heel veel lol hebben met elkaar! 

Ondernemersshoot - Soester Duinen

Wat was het leuk om dit keer een collega fotografe voor mijn lens te hebben! 

Jorie en ik kennen elkaar van Instagram en hadden afgesproken op deze mooie locatie om bedrijfsfoto's van elkaar te maken. Zo hebben we beide weer nieuw materiaal om onszelf te laten zien op onze website en social media. 

Het was heel gezellig om tijdens het fotograferen te kletsen over fotografie want als je allebei dezelfde passie hebt valt er genoeg te bespreken!

Loveshoot - Soester Duinen

De Soester Duinen is toch wel mijn favoriete locatie om te fotograferen. Ik vind het er prachtig en het is de perfecte plek om mijn lichte stijl te creëren. Voor dit stel was de Soester Duinen nog eens extra speciaal. Bij de boom die je op de achtergrond van de foto ziet, werd Tessa een tijdje geleden ten huwelijk gevraagd. Het was een ontzettend romantisch aanzoek dus ik wilde ze natuurlijk even met deze speciale plek op de achtergrond op de foto zetten. Wat hebben we een lol gehad tijdens deze shoot! Het was wat koud, maar met rennen en lachen kregen ze het al snel warm. Volgend jaar stapt dit leuke stel in het huwelijksbootje en ik wens ze een prachtige dag toe en heel veel geluk!

Ondernemersshoot - Mirjam

Om optimaal mijn lichte stijl te kunnen creëren moeten er allerlei dingen samen komen. De locatie, de kleding, het licht etc. Al deze dingen vielen samen tijdens de ondernemersshoot van Mirjam. Het was voor mij dus een feestje om in haar mooie schoonheidssalon te fotograferen!

Mirjam is de eigenaresse van 'Pure by Mirjam' gevestigd in Hellevoetsluis. In haar ruime salon kun je terecht voor nagelstyling, massages, pedicure of manicure. Ontzettend leuk om te zien dat Mirjam zoveel verschillende dingen aanbiedt, dit maakt haar werk vast erg divers!

Mirjam had twee modellen geregeld om op de foto te gaan met haar. Voor een ondernemersshoot in haar branche is dit hartstikke handig én natuurlijk gezellig!

Ondernemersshoot - Mariska

Sinds juli 2017 is Mariska de trotse eigenaresse van Definitely Yes. Zij is gediplomeerd wedding en event planner. Ik sprak af met deze ambitieuze dame bij Lot & Daan in Rotterdam voor een ondernemersshoot. 

Met een kop thee erbij vertelde Mariska mij alles over haar bedrijf en andere plannen die zij nog heeft. Ik vind het ontzettend leuk om andere ondernemers te ontmoeten en te horen over hun onderneming.  Mariska won al meerdere awards. Zo is zij uitgeroepen tot de beste weddingplanner van Zuid-Holland en de tweede plaats van Nederland! Onlangs won zij de power up award.

Mariska vertelde me dat ze niet zo dol is op het maken van foto's maar wat deed ze het goed en wat is ze fotogeniek! Ik vond het een eer om deze 'grote' dame uit de trouwbranche te mogen fotograferen en het was ontzettend gezellig!

Newbornshoot - Jente

Een paar weken geleden mocht ik Linda voor mijn lens ontvangen voor haar zwangerschapsshoot. Nu zag ik haar opnieuw voor een newbornshoot, want op de mooie datum 20-02-2020 is haar dochter geboren! Ik vind het ontzettend leuk om na een zwangerschapsshoot het gezin weer terug te zien voor een newbornshoot. Ik bied hier ook een combinatiepakket voor aan. 

Jente was tijdens de fotoshoot heel nieuwsgierig en keek veel in het rond. Uiteindelijk viel ze toch in slaap. Het is ontzettend leuk om het kindje alleen op de foto te zetten maar ook met de ouders. Daarnaast sla ik detail foto's natuurlijk ook niet over!

Ik nam alle tijd voor de fotoshoot waardoor er rust is en de moeder het kindje tussendoor ook kan voeden mocht dit nodig zijn.  Ben je benieuwd naar de foto's van deze newbornshoot? Klik dan op de knop hieronder. 

Ondernemersshoot -Robin

Bij Parqiet in Rotterdam sprak ik af met Robin voor haar ondernemersshoot. Met een kop thee erbij vertelde Robin me meer over haar bedrijf. Ik vind het altijd erg leuk om voordat we gaan starten met het fotograferen eerst meer te horen over de ondernemer. Omdat ik met allerlei verschillende ondernemers in contact kom ben ik altijd heel nieuwsgierig naar hun bedrijf. 

Robin is een expert in advertising. Ze helpt bedrijven om meer zichtbaar en vindbaar te zijn. Ze regelt social media advertenties en heeft dit al voor veel bedrijven mogen doen. 

We mochten binnen bij Parqiet foto's maken en dit was wel even wennen met andere klanten die aanwezig waren in het koffiezaakje. Toch verdween dit al snel naar de achtergrond en kon ik me helemaal uitleven want Robin is ontzettend fotogeniek! 

Het was nog een beetje koud maar verder prachtig weer met een zonnetje dus we zijn ook nog buiten foto's gaan maken. Parqiet ligt gelijk aan een mooi park dus daar konden we goed gebruik van maken. 

Ondernemersshoot -Rowena

Bij deze ondernemersshoot mocht ik Rowena voor mijn lens ontvangen. Rowena heeft een 3D print bedrijf die beeldjes maakt van zwangere buiken: 3D print 4U. Zwangere dames kunnen hun buik na laten maken in verschillende formaten en kleuren. Dit was voor mij echt iets nieuws! De scan die gemaakt wordt geeft geen schadelijke stralingen. Verder zijn de materialen die Rowena gebruikt biologisch afbreekbaar en duurzaam. De scan kan met kleding aan gemaakt worden, in ondergoed of bloot. Dit is naar wens van de klant. 
Rowena heeft een locatie in Middelburg én Hellevoetsluis. Het is een echt familie bedrijf want haar man werkt met haar samen.
Ik kon allerlei verschillende beeldjes bekijken en dit was ontzettend leuk om te zien! Verschillende formaten, kleuren en houdingen. Echt een unieke manier om je zwangerschap in iets tastbaars vorm te geven!

Newbornshoot -Maevy

Dit prachtige gezin mocht ik op de foto zetten in Hellevoetsluis, een thuiswedstrijd voor mij! Naast zwangerschapsshoots leg ik nu ook newbornshoots vast. 

De kleine Maevy deed het hartstikke goed! Ze was erg nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurde, dus ze was bijna de hele fotoshoot wakker.  Ik heb foto's van Maevy alleen gemaakt en met haar kersverse ouders. Tussendoor namen we even pauze waarin Maevy gevoed kon worden. Ondertussen nam ik details foto's in het babykamertje, deze kamertjes zijn altijd zo mooi! 

Ondernemersshoot -Iris

In haar praktijk in Hellevoetsluis mocht ik huidexpert Iris op de foto zetten. Sinds een jaar heeft Iris een eigen bedrijf: Skinproof Skincenter. Hier voert zij allerlei verschillende behandelingen uit op het gebied van huid.  Haar praktijk is mooi licht met roze accenten, helemaal mijn stijl! Ik heb Iris alleen op de foto gezet en tijdens een behandeling.  Ik kreeg van Iris een goodiebag mee naar huis, hoe leuk!

Wil jij ook professionele foto's van jezelf laten maken als ondernemer? Neem dan gerust contact op!


Zwangerschapsshoot - Linda

Bij de zwangerschapsshoot van Linda hebben we eerst foto's binnen gemaakt en daarna buiten bij de Tenellaplas in Oostvoorne. Normaal fotografeer ik altijd buiten maar omdat het winter is deden we een groot gedeelte van de shoot binnen.

Ik ben begonnen met detail foto's van het prachtige babykamertje terwijl Linda uitzocht welke zwangerschapsjurken ze graag aan wilde. Ik heb verschillende zwangerschapsjurken die gebruikt kunnen worden tijdens de fotoshoot dus deze had ik allemaal meegebracht. Tussendoor jurken wisselen en ons verplaatsen door het huis. 

Het was een hele gezellige fotoshoot en deze aanstaande mama staat er stralend op!

Ondernemersshoot  - Lisanne

Afgelopen week was ik bij Lisanne thuis voor een ondernemersshoot. In haar prachtige huis heb ik haar op de foto gezet want ze is gastouder. Lisanne stond eerst als juf voor de klas maar heeft nu haar eigen bedrijf genaamd ‘Kindertuintje’. Kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en samen spelen en ontdekken vindt zij belangrijk. 

Ik heb foto’s gemaakt die ze kan gebruiken voor haar website en social media. Het is altijd belangrijk om het gezicht achter een bedrijf te laten zien en zeker als gastouder willen mensen graag weten waar ze hun kindje naartoe zouden brengen.
 
Ik vond het belangrijk om de spontane persoonlijkheid van Lisanne naar voren te laten komen op de foto’s maar ook haar beroep. Lisanne was al eens eerder op de foto geweest bij mij voor een zwangerschapsshoot en we kennen elkaar van vroeger. 

Wil jij ook een ondernemersshoot boeken? Neem gerust contact op. 

Bruiloft - Loek & Corrine

Loek en Corrine boekten mij al ver van tevoren als hun bruidsfotografe. Eindelijk was het zo ver! Het was heel handig voor mij om beide voorbereidingen te fotograferen, want ze waren maar één straat van elkaar verwijderd. Loek haalde Corrine op bij haar ouderlijk huis en dit was een mooi en emotioneel moment. Hierna gingen we op pad voor de fotoshoot. 'S middags kwamen de bruidsgasten aan in een witte Amerikaanse schoolbus bij het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Hier vond de ceremonie plaats. De groepsfoto's, het diner en het feest waren op locatie De Stormvogel in Oostvoorne. Na het taart moment konden we nog snel even naar buiten om foto's te maken met zonsondergang. Nog wel een leuk weetje is dat de bruiloft van het stel geheel in Disney stijl was, favoriet bij het bruidspaar! Alles klopte bij elkaar.

Het was een hele mooie bruiloft, ik heb een geweldige dag gehad!

Bruiloft - Richard & Manon

Het fotograferen van bruiloften vind ik altijd een gigantische eer. Je maakt deze dag van heel dichtbij mee. Ik begon de dag met het fotograferen van het klaar maken van de bruid en bruidegom. Bij Manon thuis was het een gezellige boel want al haar vriendinnen kwamen langs om bij het moment te zijn waarop ze haar jurk aan deed. Manon werd bij haar ouderlijk huis opgehaald door Richard in een volkwagen busje. Hier is dit bruidspaar fan van, dus dit was zeer passend! Hierna deden we de fotoshoot in de vesting van Hellevoetsluis en het bos van Oostvoorne. De ceremonie vond buiten plaats bij locatie De Duinrand. Het bijzondere was dat de moeder van Manon het stel trouwde. Je kon merken dat alle vrienden en familie van dit stel vreselijk betrokken waren en de hele dag hing er een liefdevolle sfeer. Ik maakte ook foto's tijdens het toastmoment, groepsfoto's, het lekkere diner met de speeches, taartmoment en als laatste het feest.

Ik heb genoten van deze prachtige bruiloft van dit lieve en leuke stel!

Loveshoot - Hans & Jenny

Afgelopen dinsdagavond genoot ik tijdens de zomeravond van de intieme fotoshoot van Hans en Jenny. Voor mijn lens zag ik iets puurs en echts. Het was prachtig om te zien hoeveel liefde er is tussen dit stel. Ze hebben veel meegemaakt, maar zijn inmiddels al 35 jaar samen. Het was een hele gezellige, ontspannen fotoshoot op Rockanje strand waarbij we veel hebben gelachen. Voor mij als fotograaf was het een feestje om dit stel te mogen fotograferen: de liefde straalt er vanaf!

Loveshoot - Kevin & Laura

Wat hadden we prachtig weer tijdens deze loveshoot! De hitte van overdag was al minder en wat hadden we mooi licht! De outfits die dit stel had uitgekozen was helemaal geschikt voor mijn lichte stijl. Laura had deze jurk zelfs al een tijdje in de kast hangen en vond nu eindelijk een geschikt moment om hem aan te doen. Laura kon door de fotoshoot niet naar haar wekelijkse dansles, maar gelukkig was er tijd voor een dansje in het water!

Familieshoot - Malene

Wat was het leuk om een aanvraag van Malene te krijgen voor een familie shoot. Ik ken Malene namelijk van vroeger van ons bijbaantje bij de Hema destijds. Als cadeau voor haar ouders kwam ze met haar gezin en de rest van de familie op de foto. Het was een hele warme dag, maar wat deden ze het goed! Tijdens familie shoots zorg ik er voor dat ik allerlei verschillende combinaties fotografeer.

Loveshoot - Jordi & Sanne

Dit lieve en leuke stel uit Zeeland is al 5 jaar samen en kwamen bij mij voor een loveshoot. De fotoshoot vond plaats op het strand, maar daar in de buurt vond ik hooibalen die ik ook graag wilde gebruiken. Weer eens wat anders! Jordi en Sanne staan stralend op de foto's. Ik vond het heel gezellig om ze voor mijn lens te hebben!

Zwangerschapsshoot - Lisanne

Deze prachtig zwangere mama heb ik bij het strand op de foto gezet. We hadden in de avond afgesproken, het was een heerlijke dag, en het licht was heel mooi.  Ik ken Lisanne van de middelbare school, dus het werd een hele ontspannen en gezellige zwangerschapsshoot. Ze had zelf hele mooie zwangerschapsjurken en accessoires mee waardoor ik verschillende outfits op de foto kon zetten. Lisanne was een echte bikkel, bijna uitgerekend en nog zo actief mee doen met een fotoshoot!

Loveshoot - Dennis & Lieke

Voor deze loveshoot had ik met dit stel een prachtige locatie uitgekozen: de Soester Duinen. Deze locatie stond al een tijdje op mijn lijstje als plek om te fotograferen. Mijn lichte, romantische stijl komt op deze locatie goed tot zijn recht door de grote zandvlakte en mooie omgeving. Lieke en Dennis hadden hun kleding goed afgestemd op de locatie en op elkaar. De fotoshoot verliep zeer ontspannen en was heel gezellig. De interactie tussen dit stel was mooi om te zien. De liefde spat van de foto's af, maar ook konden ze erg met elkaar lachen. Deze momenten van een stel vastleggen vind ik zo leuk om te doen!

Bruiloftsshoot - Armin & Wendy

Afgelopen woensdag organiseerde ik mijn eerste styled wedding shoot. Een styled shoot is een samenwerking van ondernemers om bruidsparen inspiratie te laten opdoen voor hun bruiloft. Wanneer leveranciers uit de trouwbranche hun krachten bundelen met styled shoots ontstaat er tal van inspiratie. 

’S ochtends was het even spannend of het weer zou bijtrekken, maar gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Aangekomen op de prachtige locatie van Land van Belofte werd er door Christel van Beauty Boulevard begonnen met de make-up. Daarna kleedde Armin zich om in het pak en de bijbehorende accessoires zoals een riem en manchet knopen van Fabert de Wit. Hierna was het tijd voor het first look moment. Buiten zagen ze elkaar voor het eerst, en wat zagen ze er prachtig uit!  Land van Belofte heeft tal van fotoshoot plekjes dus hier kon ik uitgebreid gebruik van maken. Toen ‘Het Blije Bakkertje’ de prachtige taart kwam leveren (die heel lekker smaakte!) heeft het bruidspaar deze aangesneden. Het logo van de kaart kwam zelfs terug op de taart! Als laatste heb ik het bruidspaar aan de diner tafel gefotografeerd, gestyled door Land van Belofte, en met de leuke Mr en Mrs bordjes van Juupink op de stoelen geplaatst. Toen het bruidspaar zich om ging kleden ben ik nog door gegaan met het fotograferen van alle producten van de leveranciers. Het welkomstbord van Juupink, de bloemen van Mo LaFleura en de kaarten van ‘Stijlvolle Trouwkaarten’. 

Wat was het een geweldige dag, wat was ik blij met iedereen die kwam helpen, de modellen hebben het heel goed gedaan en ik ben trots te mogen samenwerken met al deze leveranciers die er een prachtig geheel van hebben gemaakt!